Fondul Monetar International a condamnat actuala putere aflata la conducerea Zimbabwe pentru interesul scazut manifestat in rezolvarea gravelor probleme economice cu care se confrunta statul.

Zimbabwe a amanat publicarea informatiilor referitoare la rata inflatiei inregistrata in luna martie a acestui an, specialistii estimand ca aceasta s-ar situa in jurul valorii record de 2000%, relateaza BBC.

Zimbabwe este aproape de aniversarea a 27 de ani de la dobandirea independentei, motiv pentru care actuala putere nu se grabeste sa dea publicitatii rezultatele dezastruoase in ceea ce priveste cresterea preturilor din luna trecuta.

In luna februarie a acestui an rata inflatiei atinsese nivelul record de 1730%, cea mai mare inregistrata vreodata in lume.

Guvernatorul Bancii Centrale, Gideon Gono, a recunoscut faptul ca tara sa sufera de un virusul supranumit “HIV economic”.

Aproximativ 80% din populatia statului african (peste 10 milioane de persoane) traieste sub pragul saraciei, conform statisticilor prezentate in cadrul unui congres organizat recent.