Comisia Europeana a confirmat că va avea "discuţii tehnice" cu Minskul privind repatrierea în ţara de origine a migranţilor blocaţi la frontiera dintre Belarus şi Polonia, notează AFP.

Comisia "va purta discuţii tehnice despre repatrieri cu Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM, asociată cu ONU) şi cu Belarus", a indicat pe Twitter un purtător de cuvânt al executivului european, fără alte precizări, conform Agerpres.ro.

"Belarus trebuie să acorde acces la ajutorul umanitar şi să ofere adăpost migranţilor în ţară", a reiterat el, adăugând că preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, "şi-a continuat contactele" cu cei 27 pe această temă.

Minskul a informat miercuri că a obţinut organizarea de "negocieri" cu Bruxellesul pentru soluţionarea crizei migratorii în curs la frontierele UE, după o discuţie telefonică între preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit preşedinţiei belaruse, cei doi au căzut de acord că ''problema în ansamblul său se ridică la nivelul (relaţiilor) Belarus-UE şi că responsabili desemnaţi de fiecare dintre părţi vor întreprinde imediat negocieri''.

"În acest context va fi studiată dorinţa refugiaţilor de a ajunge în Germania", a continuat biroul de presă al preşedinţiei belaruse într-un comunicat.

Anunţul a fost însă imediat nuanţat de Berlin, care s-a referit doar la cooperarea dintre Minsk şi UE pentru a oferi ajutor umanitar şi "opţiuni de repatriere pentru cei în cauză", în cooperare cu ONU şi UE.

Câteva mii de migranţi, în principal originari din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de zile întregi la temperaturi scăzute de-a lungul frontierei poloneze, pe partea belarusă, în speranţa de a putea intra în UE, reaminteşte AFP.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri