OMV si Island Gas and Oil au semnat un acord privind schimbul de active prin care compania austriaca a primit 50% din licenta de exploatare offshore din Irlanda, in schimbul unei participatii de 50% din blocul de exploare Durresi din Albania, informeaza un comunicat al OMV, remis NewsIn.

Potrivit documentului, cele doua companii au semnat, pe 17 aprilie, un acord de schimb de active. "Island acorda OMV o participatie de 50% din licenta de explorare offshore 3/05 (“FEL 3/05”) de la frontiera irlandeza in schimbul unei participatii de 50% din blocul de explorare offshore Durresi detinut de OMV in Albania", se arata in comunicat. Tranzactia va fi finalizata in urmatoarele doua luni, dupa ce va fi aprobata de autoritatile din Irlanda si Albania.

"Prin aceasta actiune, OMV isi consolideaza pozitia in regiunea cheie din nord-vestul Europei, care cuprinde activitatile companiei din Marea Britanie, Irlanda, Insulele Feroe si Norvegia", mai spun reprezentantii OMV. Potrivit acestora, OMV detine, in aceasta regiune, 10 campuri de productie si 43 de licente de explorare, cu o productie de aproximativ 13.000 barili echivalent petrol pe zi (bep/zi).

Profitul operational al grupului austriac OMV in 2006 a fost cu 5% mai mare decat cel inregistrat in anul precedent, pana la valoarea de 2 miliarde de euro. Venitul net al companiei s-a majorat la 1,7 miliarde de euro, cu 11% mai mult decat in 2005, in timp ce vanzarile grupului au crescut cu 22%, pana la valoarea de 19 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cum a preluat China controlul unei părți importante din Portul Constanța
Setari Cookie-uri