Cel puţin 45 de persoane (46, potrivit agenţiei de presă bulgare BTA - n.r.), printre care 5 copii, au murit în Bulgaria într-un accident de autocar care a luat foc, informează Agerpres.

Potrivit primelor informaţii, victimele erau originare din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul. Însă, potrivit poliţiei, doar cei doi şoferi erau din Macedonia, în timp ce pasagerii erau „toţi albanezi".

„Singurul lucru clar este că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare macedonene", a comentat premierul bulgar interimar Stefan Ianev, care s-a deplasat la locul accidentului şi a refuzat să ofere detalii asupra cetăţeniei victimelor.

Drama a survenit în jurul orelor locale 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT.

„Şapte pasageri au fost salvaţi" şi evacuaţi spre un spital din capitală: două femei şi cinci bărbaţi, a adăugat el.

„Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile" autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu, a explicat şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post.

Autocarul a izbit bariera de protecţie, dintr-un motiv încă nestabilit. Drumul a fost recent renovat cu fonduri UE, unde Bulgaria este membră din 2007. Cincizeci şi doi de pasageri, dintre care doisprezece minori, se aflau la bordul autocarului, care venea dinspre Istanbul şi se îndrepta spre Skopje.

Bulgaria, ţară cu 6,9 milioane de locuitori, a înregistrat în 2019 aproape 630 de morţi în accidente rutiere şi 463 în 2020.

Sursa foto: Captura Video/ Yahoo News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri