Cea mai mare banca olandeza, ABN Amro vrea sa obtina peste 35 euro/actiune de la rivalul britanic Barclays, au spus marti surse avizate, in contextul in care bancile au extins termenul pentru negocierile de preluare exclusiva
O astfel de oferta pentru ABN Amro, ale carei actiuni au crescut cu 2,3%, la cotatia de 36,40 euro/actiune, la inchiderea sedintei bursiere de ieri ar evalua banca la peste 66 miliarde euro (89 miliarde dolari), iar eventuala preluare a ABN Amro de catre Barclays ar deveni cea mai mare fuziune bancara din istorie.

"Reprezentantii ABN Amro se asteapta la o suma de peste 35 de euro", a spus una dintre surse, potrivit NewsIn. Atat reprezentantii ABN, cat si cei ai Barclays au refuzat sa comenteze posibilele oferte de pret.

Barclays si ABN au spus insa ca vor extinde negocierile dupa termenul limita de 20 aprilie, fara sa dea o motivatie. Negocierile progreseaza si incearca sa atinga toate obiectivele fixate la 20 martie 2007, dar nu exista nicio certitudine ca acestea vor conduce la vreo tranzactie sau la forma pe care o va lua aceasta, potrivit Reuters.

Discutiile ar putea fi extinse totusi, fara caracter exclusiv, astfel incat ABN sa poata deschide negocieri si cu alti ofertanti, in cazul in care o tranzactie cu Barclays ar avea nevoie de mai multe zile, au mai spus doua dintre sursele citate de Reuters, care au vrut sa isi pastreze anonimatul.

Pe de alta parte, ABN Amro a accepta ieri seara sa negocieze cu Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander si grupul belgiano-olandez Fortis, dupa ce aceste banci au solicitat saptamana trecuta o intalnire reprezentantilor institutiei olandeze.

ABN Amro i-a invitat "pe toti semnatarii scrisorii primite la data de 13 aprilie sa participe la o intalnire care se va desfasura la Amsterdam la inceputul saptamanii viitoare. Discutia va urmari clarificarea intentiilor si a intereselor celor trei banci", potrivit unui comunicat al institutiei.

Royal Bank of Scotland, grupul belgiano-olandez Fortis si banca Santander din Spania au anuntat saptamana trecuta banca olandeza sa ia in considerare discutii privitoare la o posibila preluare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri