Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut din nou apel ca ruşii să se vaccineze împotriva COVID-19, insistând în acelaşi timp asupra unei vaccinări ce trebuie să rămână voluntară, în ciuda creşterii numărului de decese în ultimele săptămâni.

"Recomand tuturor nu numai să se vaccineze la timp, dar şi să se revaccineze", a declarat Putin la o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă. Cu toate acestea, el şi-a reiterat opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie, în ciuda campaniei de imunizare foarte lente din Rusia, unde o parte a populaţiei rămâne suspicioasă faţă de vaccinurile naţionale, scrie Agerpres.

"Cred că vaccinarea ar trebui să rămână voluntară", a subliniat Vladimir Putin, îndemnând la "convingerea" ruşilor asupra necesităţii vaccinării, mai degrabă decât forţarea lor. Doar 37,2% dintre ruşi sunt imunizaţi până în prezent, potrivit site-ului de specialitate Gogov.

Polonia nu are în plan să facă obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 deocamdată, a declarat comisarul pentru vaccinare, Michael Dworczyk, informează dpa.

Potrivit lui Dworczyk, această soluţie nu este avută în vedere în acest moment. 'Nici reglementările, nici campaniile de informare nu ajută pentru că, în Polonia, toată lumea ştie despre vaccinare. Există totodată o puternică polarizare în societate şi emoţii puternice de ambele părţi', a explicat el.

In Cehia, reprezentanţii viitoarei coaliţii de guvernare s-au pronunţat împotriva vaccinării obligatorii pentru persoanele peste 60 de ani, aflată acum în discuţie. 'Vaccinarea obligatorie nu este o soluţie, ci divizează şi mai mult societatea', a apreciat medicul Vlastimil Valek, anunţat ca viitorul ministru al sănătăţii.

În schimb, el a recomandat ca dozele booster de vaccin să poată fi administrate după cinci luni de la finalizarea schemei iniţiale.

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este o idee care se bucură de un sprijin larg în rândul populaţiei din Germania, potrivit unui sondaj publicat de YouGov, informează DPA.

Prestigiosul cabinet de cercetări şi analize de piaţă a anunţat că 69% dintre persoanele chestionate s-au declarat în favoarea vaccinării obligatorii, iar 23% împotriva acestei măsuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri