Comisia Europeana a amendat trei mari producatori de bere: Heineken, Grolsch si Bavaria, cu suma de 273,7 milioane euro pentru fixarea preturilor pe piata olandeza, relateaza presa internationala.

Heineken va plati 219,3 milioane euro, aproximativ 80% din suma totala, Grolsh - 31,7 milioane euro, iar Bavaria - 22,9 milioane euro.

Grupul InBev, cel mai mare producator de bere din lumel, in functie de volum, nu a fost amendat deoarece a furnizat Comisiei Europene "informatii decisive" referitoare la cartel.

Comisia a precizat ca printre dovezi apar "insemnari de mana scrise cu ocazia unor intalniri neoficiale si informatii despre datele si locurile unde au avut loc aceste intalniri".

Conform acestor dovezi, "Heineken, InBev, Grolsch si Bavaria erau implicate intr-un cartel ilegal in Olanda", a declarat principalul organ european antitrust.

"Conducerea acestor companii era consienta ca actiunile lor sunt ilegale, insa au continuat aceste activitati si au incercat sa isi acopere urmele", a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru concurenta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
AB InBev va desfiinta circa 3% din locurile de munca
Setari Cookie-uri