Comisia Europeana a amendat trei mari producatori de bere: Heineken, Grolsch si Bavaria, cu suma de 273,7 milioane euro pentru fixarea preturilor pe piata olandeza, relateaza presa internationala.
Heineken va plati 219,3 milioane euro, aproximativ 80% din suma totala, Grolsh - 31,7 milioane euro, iar Bavaria - 22,9 milioane euro.

Grupul InBev, cel mai mare producator de bere din lumel, in functie de volum, nu a fost amendat deoarece a furnizat Comisiei Europene "informatii decisive" referitoare la cartel.

Comisia a precizat ca printre dovezi apar "insemnari de mana scrise cu ocazia unor intalniri neoficiale si informatii despre datele si locurile unde au avut loc aceste intalniri".

Conform acestor dovezi, "Heineken, InBev, Grolsch si Bavaria erau implicate intr-un cartel ilegal in Olanda", a declarat principalul organ european antitrust.

"Conducerea acestor companii era consienta ca actiunile lor sunt ilegale, insa au continuat aceste activitati si au incercat sa isi acopere urmele", a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru concurenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri