„Nu sunt motive de panică” în faţa răspândirii noii variante a COVID-19, Omicron, a declarat preşedintele american Joe Biden, îndemnând-i totodată pe americani să se vaccineze.

„Sunt motive de îngrijorare în faţa acestei noi variante, însă nu sunt motive de panică", a spus preşedintele american, într-un discurs susţinut de la Casa Albă.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să se vaccineze, inclusiv cu doza booster, şi să poarte mască sanitară în interior, estimând că „mai devreme sau mai târziu" această nouă variantă va ajunge şi în SUA, scrie Agerpres.

De asemenea, preşedintele american a declarat că nu preconizează „în acest stadiu" noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA în faţa Omicron.

„Nu anticipez aceasta în acest stadiu", a spus el, întrebat despre restricţii suplimentare, în condiţiile în care SUA şi-au închis deja frontierele în faţa călătorilor din opt ţări ale Africii Australe.

Joe Biden a mai declarat că „dacă oamenii s-au vaccinat şi poartă mască, nu este nevoie de lockdown".

Întrebat despre o eventuală obligativitate a vaccinării sau testării pentru a putea călători cu avionul în interiorul SUA, preşedintele democrat a spus: „În acest stadiu, aceasta nu este o recomandare" a comunităţii ştiinţifice.

Joe Biden a adăugat că va prezenta joi o strategie detaliată de luptă contra COVID-19 în timpul iernii, „nu cu închideri sau carantine, ci amplificând vaccinarea, rapelurile, testele".

Lista ţărilor unde au fost detectate cazuri de contaminare cu Omicron continuă să crească, mai ales în Europa, după ce primele cazuri au fost reperate în Africa Australă în noiembrie, ceea ce a determinat numeroase state să-şi suspende călătoriile spre această regiune şi să instituie restricţii preventive.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri