KBC intentioneaza sa preia banca ruseasa Absolut

Grupul bancar si de asigurari din Belgia KBC a declarat ca va achizitiona cel putin 92,5% din banca ruseasca Absolut in al treilea trimestru al 2007, urmand a plati pentru aceasta banca aproximativ 761 milioane euro.

Grupul KBC a precizat ca aceasta afacere, care mai trebuie sa primeasca aprobarea organelor rusesti de reglementare a pietei, nu va avea niciun impact asupra programului sau de rascumparare a actiunilor proprii.

"Strategia pe termen lung a KBC presupune extinderea pe pietele in curs de dezvoltare din Europa. Rusia reprezinta o directie de extindere a prezentei noastre in Europa centrala si de est", a declarat directorul executiv al grupului, Andras Bergen, intr-un comunicat citat de NewsIn.

KBC a descris banca ruseasca Absolut ca fiind "o banca independenta, de dimensiuni medii, cu sediul la Moscova, detinand active de 1,8 miliarde euro si capital de aproximativ 200 de milioane euro in primul trimestru al anului 2007". Grupul belgian a precizat ca banca Absolut are 1.600 de angajati si peste 39 de filiale.

Belgienii de la KBC au platit, in decembrie 2006, suma de 70 milioane euro (240 milioane lei) companiei Romstal Imex pentru pachetul majoritar detinut la Romstal Leasing si INK Broker de Asigurari din Romania.

Grupul financiar KBC este prezent in aproape toate economiile central si est europene, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia. KBC Group NV este listat la bursa Euronext si la Luxembourg Stock Exchange, sub simbolul KBC.

Capitalizarea grupului este de 32 de miliarde de euro. KBC Group este unul dintre cele mai mari grupuri din Europa, avand 51.000 de angajati si 11 milioane de clienti. Grupul belgian KBC a fost prezent in cursa pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), castigata in cele din urma de austriecii de la Erste Bank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri