Casa Albă a apreciat ca "extrem de supărător" decalajul între preţul benzinei care rămâne scumpă în Statele Unite în timp ce preţul petrolului scade, indicând responsabilitatea companiilor multinaţionale din sector, notează AFP, citată de Agepres.

"Este extrem de supărător", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în timpul unui briefing de presă la bordul avionului prezidenţial Air Force One.

"Suntem supăraţi pentru că există o scădere a preţului petrolului. Nu există, însă, nicio scădere a preţului la benzină. (...) Nu trebuie să fii economist, nu trebuie să fii expert pe piaţa petrolului ca să-ţi dai seama", a adăugat ea, subliniind că, în acelaşi timp, "îi vedem pe patronii companiilor petroliere lăudându-se cu profiturile lor".

Jen Psaki a reamintit că preşedintele american, Joe Biden, a sesizat autoritatea pentru concurenţă în această privinţă.

Benzina scumpă este un ghimpe în coasta liderului democrat care doreşte să fie preşedintele clasei de mijloc, într-o ţară în care automobilul este rege.

Preţul ţiţeiului a scăzut din cauza răspândirii noii variante a COVID-19 care provoacă temeri legate de o încetinire a activităţii economice globale şi, prin urmare, de o reducere a consumului de aur negru.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri