Gigantul american Match Group, actualul proprietar al aplicației de dating online Tinder, a fost de acord să plătească fondatorilor 441 de milioane de dolari pentru a soluționa o dispută legală asupra valorii aplicației.

Fondatorii Tinder au dat în judecată Match și fostul său proprietar IAC în august 2018, susținând că au subevaluat aplicația pentru a evita să plătească miliarde de dolari.

Când Match și IAC au cumpărat toate acțiunile de la fondatori în 2017, firma era evaluată la 3 miliarde de dolari, dar fondatorii Tinder susțin că la acea vreme valora cu 13 miliarde de dolari, relatează BBC.

Reclamanții, formați din 10 actuali și foști angajați de top, inclusiv Sean Rad, Justin Mateen și Jonathan Badeen, au primit opțiuni pe acțiuni la Tinder ca parte a compensației lor în 2014.

Dar pentru că Tinder este o companie privată, nu aveau voie să își încaseze opțiunile pe acțiuni și să vândă acțiuni pe piața liberă.

Miza lor totală, echivalentă cu o cincime din Tinder, ar putea fi vândută doar către Match și IAC la anumite date, când opțiunile pe acțiuni ar fi evaluate independent.

Retail jobs

În urma procesului reiese că atunci când Tinder a fost vândut către Match și IAC, firmele au fuzionat aplicațiile Tinder în Match fără acordul consiliului de administrație al Tinder și au anulat datele viitoare pentru exercitarea opțiunilor.

Match și IAC le-au plătit reclamanților 600 de milioane de dolari la acea vreme, cota care trebuia achitată în condițiile în care Tinder era evaluat la 3 miliarde de dolari.

Reclamanții au spus că au fost forțați să accepte evaluarea de 3 miliarde de dolari și că au cerut despăgubiri de cel puțin 2 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, avocații Match și IAC au susținut că Sean Rad suferea de „remușcări ale vânzătorului” și nu a profitat de ocazie pentru a contesta faptul că Tinder valora mai mult de 3 miliarde de dolari, atunci când a fost evaluat în 2017.

Citeste si:
NY Times a vandut portalul About.com pentru 300 mil. de dolari
NY Times a vandut portalul...

Dosarul Match Group la Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA a arată că gigantul american intenționează să plătească suma pentru a stinge conflictul în numerar. Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri