Gigantul energetic german E.ON, care nu a reusit sa preia grupul spaniol Endesa, vrea sa isi extinda activitatile de productie de energie regenerabila si in piata rusa, a declarat, potrivit NewsIn, seful grupului, Wulf Bernotat.

E.ON, al carui sediu se afla in Dusseldorf, doreste sa investeasca opt miliarde de euro in urmatorii cinci ani in productia de energie regenerabila si in masuri privind reducerea consumului de energie, a declarat Bernotat revistei Manager Magazin.

E.ON analizeaza si posibilitatea de a reuni toate diviziile sale de productie de energie regenerabila intr-o entitate separata, a continuat responsabilul german. Grupul german are de gand sa de extinda si pe piata din Rusia, unde sectorul de productie de energie este pe cale de a se privatiza. Bernotat afirma ca in perioada ce va urma vor fi privatizate total sau partial un numar de aproximativ 20 de companii rusesti specializate in productia de electricitate.

E.ON va lua o decizie finala in acest sens pana la sfarsitul lunii aprilie privind societatile de care ar putea fi interesat, si, conform declaratiilor patronului, nu exclude si posibilitatea unei cooperari cu monopolul rusesc al gazelor naturale, Gazprom, care este si acesta interesat de piata ruseasca a electricitatii.

E.ON dispune de lichiditati foarte importante pe care le poate consacra achizitiilor, dupa esecul negocierilor privind preluarea grupului spaniol Endesa. Conform analistilor Citigroup, E.ON ar putea aloca 30 de miliarde de euro pentru achizitii.

Grupul german a trebuit sa accepte infrangerea in fata consortiului Enel-Acciona, care au reusit sa castige lupta pentru achizitia producatorului spaniol de electricitate Endesa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri