Aviatorii militari din Statele Unite ale Americii vor purta un nou set de scutece speciale, destinate misiunilor de lungă durată. În limbajul miliatar, acești pamperși de care beneficiază piloții sunt denumiți „dispozitive pentru uşurarea vezicii în timpul zborului”.

„Omni Gen. 3 Skydrate” este denumirea noilor scutece care vor fi folosite de piloții din SUA şi reprezintă o variantă îmbunătăţită a vechiului „dispozitiv pentru uşurarea vezicii în timpul zborului” (în engleză: „in-flight bladder relieef device”) folosit până în prezent, potrivit site-ului oficial al Aviației Militare Americane.

Forțele aeriene au recunoscut că dispozitivele actuale nu au fost optimizate pentru expediții de lungă durată și, ca urmare, echipajele aeriene se deshidratau în mod obișnuit pentru a întârzia nevoia de ameliorare a vezicii urinare. Deshidratarea poate duce la o rezistență redusă și toleranță la forța G în timpul aeronavei, precum și la alte probleme negative de sănătate.

Noul tip de scutec poate fi folosit atât de bărbați, cât și de femei, fiind un avantaj pentru acestea din urmă, în contextul în care piloții de sex feminin întâmpinau mai multe dificultăți cu modelele anterioare.

Îmbunătățirile includ o pungă de colectare mai mare, debit îmbunătățit, lungimi multiple de furtun, operare cu o singură mână pentru funcționalitatea pornire/oprire și mai multe dimensiuni de interfață, sau tampon, pentru a ține cont de diferențele anatomice ale purtătorului.

„Un pilot ar trebui să se concentreze pe a duce lupta în fața inamicului, nu să stea cu grija că dispozitivul său de ameliorare a vezicii urinare va funcționa sau dacă va fi confortabil”, a spus maiorul Nikki Yogi, un pilot F-35A Lightning II care a participat la testele dispozitivului.

Sursa foto: af.mil (Air Force)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri