Elon Musk a dezvăluit că SpaceX construiește o platformă de lansare pe coasta estică a Floridei, dedicată navei Starship, cea care va duce primii oameni pe Marte și care este pregătită pentru efectuarea primului zbor orbital al rachetei, relatează BusinessInsider.

https://www.wall-street.ro/articol/International/274940/video-cum-este-asamblata-starship-racheta-cu-care-elon-musk-vrea-sa-trimita-oameni-pe-marte.htmlMusk a confirmat, în comentariile de pe Twitter, că platforma a fost amplasată la Complexul de Lansare 39A al Centrului Spațial Kennedy de pe coasta de est a Floridei.

Excentricul miliardar a mai spus că platforma de lansare din Florida va avea un turn de lansare mai bun și sisteme la sol îmbunătățite în comparație cu facilitățile de la Starbase, din sudul Texasului, unde SpaceX și-a testat până acum prototipurile de rachete Starship.

SpaceX a semnat pentru prima dată un acord cu NASA în 2014 pentru a utiliza Complexul de Lansare 39A timp de 20 de ani. Fundațiile de beton pentru rampa de lansare au fost deja turnate în 2019, dar lucrările au sistat ulterior.

NASA a anunțat că SpaceX este „în dreptul în baza contractului de închiriere de a aduce îmbunătățiri infrastructurii de lansare în limitele platformei”.

SpaceX are aprobare doar pentru a construi rampa de lansare, dar va avea nevoie de autorizații suplimentare pentru lansări și aterizări, a mai precizat NASA, adăugând că nu oferă finanțare pentru platforma.

SpaceX intenționează să-și lanseze nava spațială pe orbită pentru prima dată la începutul anului 2022, dar Musk a spus în timpul unui apel video cu membrii Academiei Naționale de Științe că zborul inițial ar putea să nu reușească.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri