Oficialii ucraineni din apărare spun că Rusia a mărit numărul de trupe în apropierea graniței cu Ucraina la 120.000 de oameni, inclusiv personal suplimentar al armatei, forțelor aeriene și navale.

Potrivit celei mai recente evaluări de securitate în curs de desfășurare (împărtășită cu jurnaliștii de la CNN de surse din securitatea ucraineană), Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că mai multe „echipamente militare, cum ar fi tancuri, vehicule armate și rachete „Iskander” rămân în apropierea graniței cu Ucraina”.

Rusia „redeplasează în mod regulat unitățile sale militare pentru a menține tensiunea în regiune”, se arată în evaluare, permițându-i să „creeze rapid forțe de lovitură și să pună bazele unei întăriri rapide”.

CNN a raportat săptămâna trecută că forțele ruse aveau forțe de-a lungul graniței cu Ucraina pregătite să efectueze o invazie rapidă și imediată, inclusiv construirea de linii de aprovizionare, cum ar fi unități medicale și combustibil, care ar putea susține un conflict prelungit.

Cu toate acestea, președintele rus, Vladimir Putin, a descris sugestia că Rusia ar invada Ucraina drept „provocatoare”.

„Rusia urmărește o politică externă pașnică. Dar are dreptul să-și asigure siguranța", a spus el în timpul unei conferințe de presă televizate de miercuri, subliniind îngrijorarea Kremlinului față de perspectiva aderării Ucrainei la NATO.

Într-o întâlnire virtuală de marți, care a devenit ușor tensionată, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe Putin cu privire la invadarea Ucrainei. Președintele SUA a transmis că Washingtonul pregătește o serie de sancțiuni economice dure în cazul în care forțele ruse ar ataca.

Biden a încheiat conversația fără să aibă nicio claritate suplimentară cu privire la intentia Rusiei de a invada Ucraina, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri