Miliardarul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că speră că faza critică a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022, în pofida îngrijorărilor ridicate de recent descoperita variantă Omicron a noului coronavirus, relatează BusinessInsider.

„Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, este de părere Bill Gates.

Miliardarul a spus că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât sperase, cauza fiind apariția variantei Delta, dar și eforturile greoaie de vaccinare a populației planetei.

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, viteza de detectare a noilor variante, combinată cu evoluțiile în ceea ce privește vaccinurile și medicamentele antivirale, l-au determinat Bill Gates să aibă speranța că virusul își va restrânge arealurile în care își va face simțită prezența.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în orice alt moment al pandemiei de până acum. Suntem într-o poziție mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate dacă sunt necesare”, a adăugat el.

Comentariile sale vin pe măsură ce varianta Omicron a coronavirusului, cunoscută și sub numele de B.1.1.529, se răspândește în întreaga lume.

Oamenii de știință și companiile farmaceutice se întrec pentru a-și da seama cum se comportă Omicron și cât de bine îi vor face față vaccinurile. Varianta provoacă îngrijorare din cauza gamei sale mari de mutații.

Gates a spus că multe mai multe informații despre varianta Omicron - cum ar fi cât de bine protejează vaccinurile existente sau infecția anterioară împotriva acesteia - vor fi disponibile în curând, deoarece cercetătorii, inclusiv cei pe care Fundația Bill & Melinda Gates îi sprijină, lucrează pentru a afla mai multe despre aceasta.

Totodată, Gates crede că vaccinurile și tratamentele antivirale vor ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

„Comunitățile vor vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a mai spus Bill Gates.

Acesta crede că îngrijorarea față de COVID se va reduce mult în anii următori, acesta urmând să fie tratat la fel ca orice gripă de sezon.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri