Justiţia din Belarus l-a condamnat la 18 ani de închisoare pe opozantul Serghei Tihanovski, soţul liderei opoziţiei din această ţară, Svetlana Tihanovskaia, care trăieşte în exil, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Potrivit agenţiei oficiale de presă belaruse Belta, citată de Reuters, Tihanovski a fost condamnat pentru că a organizat revolte în masă şi a incitat la ură socială.

Un alt opozant important, Mikola Statkevici, a primit 14 ani de închisoare, iar alţi patru acuzaţi în acelaşi dosar au primit sentinţe de 15 şi 16 ani de închisoare, potrivit presei de stat belaruse, citată de AFP.

Serghei Tihanovski, un video-blogger, a fost închis în mai 2020 în timp ce se pregătea să candideze împotriva liderului belarus Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din august.

Svetlana Tihanovskaia a candidat în locul soţului ei la acel scrutin. Ample proteste au avut loc după vot, opoziţia acuzându-l pe Lukaşenko, ieşit câştigător, că a falsificat rezultatul alegerilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri