Consumul de alcool în restaurante, baruri şi hoteluri este interzis în Norvegia în perioada sărbătorilor de iarnă.

Începând de miercuri, va exista o interdicţie totală în ceea ce priveşte servirea băuturilor alcoolice pe teritoriul ţării pentru o perioadă iniţială de patru săptămâni, a anunţat guvernul norvegian, citat de DPA și preluat de Agerpres.

Obiectivul acestei măsuri, precum şi al altor restricţii este de a reduce adunările publice, iar în final, contracararea transmiterii variantei Omicron a coronavirusului.

''Nu se va putea bea alcool în restaurante, baruri şi hoteluri'', a precizat prim-ministrul Jonas Gahr Store cu prilejul unei conferinţe de presă.

În plus, vor exista reguli mai stricte pentru evenimente publice, cele din viaţa culturală şi pentru activităţi recreative organizate, printre altele.

Măsurile vizează situaţii asociate cu un risc mai mare de infectare şi în care un număr mare de oameni ar putea contracta virusul într-un interval scurt de timp, a precizat ministrul Sănătăţii, Ingvild Kjerkol.

Înăsprirea măsurilor este legată de preocupările majore în ceea ce priveşte transmiterea variantei Omicron.

Potrivit unei liste actualizate marţi de Institutul Novegian pentru Sănătate (FHI), 1.176 de infectări cu varianta Omicron au fost detectate în Norvegia până în prezent.

Cei care sunt afectaţi de măsuri vor primi din nou sprijin financiar din partea guvernului, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Trygve Slagsvold Vedum.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri