Malta a devenit prima ţară din Europa care permite cultivarea şi deţinerea de cantităţi limitate de canabis pentru uz personal, ca urmare a unui proiect de lege adoptat în Parlament, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Legea, adoptată cu 36 de voturi pentru şi 27 împotrivă, le permite cetăţenilor cu vârsta peste 18 ani din Malta să deţină până la şapte grame de marijuana şi să cultive până la patru plante de canabis.

Proiectul de lege a fost propus de ministrul Egalităţii, Owen Bonnici, care afirmă că Malta a adoptat astfel o "abordare de reducere a riscurilor" prin instituirea unei autorităţi care să reglementeze vânzarea de canabis pentru uz personal de către adulţi din asociaţii non-profit.

Cu toate acestea, consumul de canabis în public va rămâne o infracţiune şi oricine este prins consumând canabis în faţa unui copil va fi pasibil de o amendă între 300 şi 500 de euro.

Textul de lege a fost prezentat în Parlament în pofida criticilor acerbe din partea opoziţiei de centru-dreapta, a asociaţiilor medicale şi bisericii care s-au plâns că solicitările lor au fost ignorate.

Ministrul Owen Bonnici a respins acuzaţiile conform cărora legea va creşte abuzul de droguri pe insula mediteraneană.

"Guvernul nu îndeamnă în niciun caz adulţii să recurgă la consumul de canabis sau la promovarea unei culturi a canabisului. Guvernul a îndemnat întotdeauna oamenii să facă alegeri mai sănătoase", a scris ministrul într-un articol de opinie publicat în ziarul Sunday Times of Malta.

Ţările de Jos au, de asemenea, o atitudine liberală faţa de canabis, permiţând vânzarea de cantităţi mici în cadrul unei politici menite să gestioneze criminalitatea şi riscurile pentru sănătate, deşi oficial aceasta este ilegală.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri