Eureko a consemnat anul trecut un volum al primelor de asigurare de 14,3 miliarde de euro, cu 117% mai mult fata de 2005, a anuntat conducerea grupului financiar olandez.
Volumul primelor brute subscrise pe zona asigurarilor de viata, a crescut cu 59%, la 4,5 miliarde euro, rezultat datorat in principal fuziunii cu Interpolis.

In Slovacia, Romania si Cipru, primele brute subscrise pe categoria asigurarilor de viata, acumulate de catre companiile prin care Eureko opereaza in aceste piete, au crescut cu 40%, atingand cifra de 40 milioane euro, manifestand astfel un potential ridicat de dezvoltare.

Eureko a inregistrat cea mai mare crestere pe segmentul asigurarilor de sanatate, respectiv 242%, volumul primelor brute subscrise atingand astfel valoarea de 7,2 miliarde Euro. Valoarea reprezinta dublul bugetului alocat sanatatii de catre Guvernul Romaniei in anul 2006. Rezultatele excelente se datoreaza, in principal, introducerii noului sistem de asigurari de sanatate in Olanda si potentialului de crestere oferit de piata slovaca prin procesul de reforma.

“2006 a fost anul transformarilor, principalul eveniment fiind fuziunea dintre Achmea si Interpolis care s-a realizat rapid si eficient. Achmea este acum asiguratorul nr. 1 pe piata din Olanda, cu un portofoliu de invidiat si echilibrat” a declarat Maarten Dijkshoorn, CEO Eureko. “Situandu-ne, in prezent, printre liderii pietei din Olanda, este timpul sa ne concentram pe strategia viitoare a Eureko. Principala noastra tinta este de a obtine pozitii de top pe pietele importante din Europa”, a aduagat Maarten Dijkshoorn.

Declaratia este confirmata si de recenta colaborare incheiata pe piata din Turcia cu Garanti Bank, prin care Eureko a achizitionat 80% si respectiv 15% din divizia de asigurari de viata si cea de non-viata a bancii.

Pentru Eureko, anul 2006 a insemnat un profit net mai mare cu 40% fata de perioada similara a anului 2005, acesta atingand valoarea de 985 milioane Euro. in plus, Stanadard & Poor a confirmat ratingul “A positive outlook”, reprezentand soliditatea financiara a grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri