Grupul Altria a afisat un profit in crestere pe trimestrul intai 2007 fata de perioada echivalenta de anul trecut, fara contributia companiei Kraft Foods Inc, alimentat de soliditatea afacerilor internationale cu tigari, relateaza Reuters.

Grupul Altria, care a acordat independenta companiei Kraft Foods Inc la 30 martie prin distribuirea catre actionarii Altria a aproximativ 88,9% din actiunile extraordinare detinute de Altria, a anuntat ca a avut un profit operational de 1,03 dolari/actiune in trimestrul intai 2007, fata de 98 centi/actiune, care reprezinta profitul obtinut in perioada echivalenta din 2006.

Divizia Philip Morris International a grupului Altria a castigat din cresterea preturilor pe unele dintre pietele internationale si din slabirea dolarului, care a generat cresterea valorii in dolari a vanzarilor facute in strainatate.

Altria a anuntat, la 31 ianuarie, cresterea profiturilor pe trimestrul IV 2006, datorita majorarii pretului tigarilor si a vanzarilor de tigari. Altria a spus ca profitul ei a fost de 2,96 miliarde dolari, adica 1,40 dolari/actiune, in al patrulea trimestru fiscal din 2006, fata de 2,29 miliarde dolari, respectiv 1,09 dolari/actiune, care au fost rezultatele companiei din aceeasi perioada a anului 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Angela Merkel: Germania a trecut până acum cu bine de testul coronavirusului
Setari Cookie-uri