Bill Gates a transmis recent că are în plan să-și anuleze toate planurile de vacanță, de final de an, din cauza îngrijorărilor noii varinate Omicron. Miliardarul se teme că această tulpină ar putea fi cea mai periculoasă dintre toate, prin prisma vitezei cu care se transmite, ce ar putea plasa SUA în „cea mai grea parte a pandemiei de până acum”.

Varianta Omircon se transmite mai rapid ca oricare alt virus din lume, iar marea necunoscută rămâne faptul că nu știm, până acum, cât de mult ne poate îmbolnăvi această ultimă variantă a coronavirusului, este de părere Bill Gates.

„Până vom ști mai multe despre această variantă, ar trebui să o luăm în serios. Chiar dacă este o tulpină care pare a fi doar pe jumătate la fel de periculoasă ca Delta, Omicron va avea cea mai urâtă creștere de până acum a coronavirusului, din cauză că este mult mai contagioasă”, a mai adăugat Bill Gates, potrivit CNN.

Cazurile de COVID-19 din Statele Unite sunt în creștere. Țara a înregistrat, în medie, peste 148.000 de cazuri noi pe zi, în ultima săptămână, cu 23% mai mare decât în săptămâna anterioară. Practic s-a revenit la nivelurile observate ultima dată la jumătatea lunii septembrie, arată datele Universității Johns Hopkins.

Următoarele luni ar putea fi rele, dar eu încă sunt de părere că dacă adoptăm măsurile corecte, pandemia se poate termina în 2022.

Bill Gates, fondator Microsoft

Prin fundația Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul dintre vaccinuri, menționând că mult mai puțini oameni din țările cu venituri mici au primit un vaccin Covid-19. El a spus într-un articol de opinie, publicat în CNN, în luna octombrie, că decalajul va deveni mai greu de eliminat, deoarece guvernele mai bogate ale lumii cumpără doze suplimentare pentru a le folosi ca doze de rapel.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri