Rusia şi China cooperează în domeniul securităţii dezvoltând în comun arme de înaltă tehnologie, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la conferinţa sa de presă anuală.

"Cooperăm (cu RPC) în materie de securitate. Armata chineză este echipată în mod semnificativ cu cele mai avansate sisteme de armament. Dezvoltăm chiar şi anumite arme de înaltă tehnologie împreună", a declarat liderul rus, citat de TASS, conform Agerpres.ro.

Putin a mai precizat că Rusia şi China dezvoltă, de asemenea, cooperarea între forţele lor armate, precum şi în domeniul spaţial şi al aviaţiei. "Acest lucru include exerciţii comune, participarea la jocuri militare internaţionale comune şi patrule comune pe mare şi în aer", a adăugat el

Rusia şi China creează "un parteneriat absolut cuprinzător de natură strategică, fără precedent în istorie până acum, cel puţin între Rusia şi China'', a declarat liderul rus, estimând că această relaţie strategică dintre Rusia şi China ''este un factor serios de stabilizare pe arena internaţională''.

"Asia se dezvoltă într-un ritm rapid şi eficient. China este liderul de necontestat al economiei mondiale şi asiatice. Este firesc să dezvoltăm relaţii cu China în acest domeniu. China este numărul unu printre partenerii noştri comerciali şi economici", a mai spus preşedintele rus.

Rusia şi China cooperează pentru a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2060. "Până atunci, furnizăm Chinei tot felul de resurse energetice. Şi mai departe suntem pregătiţi, pentru că 2060 nu este sfârşitul vieţii noastre, al statului nostru, iar neutralitatea carbonului poate fi obţinută în diferite moduri, inclusiv prin posibila utilizare a hidrocarburilor, dar numai prin absorbţia corespunzătoare a acestora", a explicat el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri