Alpha Bank, a doua mare institutie elena de credit, mizeaza ca operatiunile desfasurate in regiunea sud-est europeana vor avea o contributie de circa 25% la castigul grupului pana in 2010.

Pentru perioada 2006-2008, Alpha Bank se astepta la majorarea cu 20% a profitului net, in timp ce contributiile filialelor sud-est europene urmeaza a creste pana la 25% din profitul total inregistrat de companie, reiese din planul de afaceri.

Alpha Bank planuieste sa isi majoreze cota de piata in regiune, acoperind in aceasta perioada aproximativ 10% din piata, planuind deschiderea unui numar de 870 de filiale noi, inclusiv 100 de filiale in Turcia pana in 2010, reiese din acest plan de afaceri.

"Alpha Bank s-a implicat intr-o strategie ambitioasa de crestere pe piata sud-est europeana", a declarat directorul general al grupului, Dimitris Mantzounis, intr-un comunicat.

"Datorita profitabilitatii crescute ale diviziilor noastre din aceasta regiune am decis sa acceleram investitiile planificate", a adaugat acesta.

Alpha Bank planuieste sa isi majoreze cota de piata in regiune, acoperind in aceasta perioada aproximativ 10% din piata, planuind deschiderea unui numar de 870 de filiale noi, inclusiv 100 de filiale in Turcia pana in 2010, reiese din acest plan de afaceri.

Raportul costuri/venituri va scadea pana la 42% in 2010 fata de nivelul de 46% inregistrat in 2006, conform planului de afaceri.

Grupul bancar grecesc, prezent in Romania, Bulgaria, Serbia, Cipru si Albania, a fost a treia banca greceasca ce a intrat in cursul anului trecut pe piata turceasca, dupa achizitia a 50% din Alternatifbank.

Profitul net inregistrat de grupul grecesc in 2006 a crescut cu 24,6%, pana la 626 milioane de euro (827 milioane dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri