Patru cetățeni chinezi care au încălcat regulile de carantină ale țării au fost mărșăluiți pe străzi, însoțiți de polițiști, pentru a fi făcuți de rușine în fața mulțimii adunate, scrie News.com.au. Majoritatea granițelor din China sunt închise pentru străini, iar unele orașe se află în lockdown, după ce în anumite zone s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din ultimele 9 luni.

Cei patru bărbați sunt acuzați că au transportat imigranți ilegali într-o perioadă în care granițele Chinei sunt în bună parte închise pentru a limita numărul de infectări cu varianta Omicron a COVID-19. Îmbrăcați în costume de protecție, bărbații au fost obligați să poarte pancarte cu propriul nume și fotografii, informează Guangxi News, publicație controlată de statul chinez. Un video al incientului poate fi visionat în tweet-ul de mai jos.

China are o toleranță zero cu privire la aplicarea regulilor anti-COVID. Țara a folosit testarea în masă, are 86% din populație vaccinată cu ambele doze, iar orașele și localitățile unde sunt descoperite focare de infecție sunt imediat carantinate.

Luni, orașul XI’an (13 mil. locuitori) a intrat în carantină, cetățenii având voie să își părăsească locuința doar în cazul urgențelor medicale sau dacă sunt chemați pentru a fi testați.

Multe persoane s-au plăns pe rețeaua Weibo că au rămas fără mâncare și riscă să moară de foame. De cealaltă parte, reprezentanții Guvernului au anunțat că persoanele aflate în zone cu risc scăzut vor putea ieși să cumpere produse esențiale după ce va fi finalizată testarea în masă.

Sursa foto: Captură Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri