Emmanuel Macron „s-a întors” împotriva celor 5 milioane de oameni din Franța încă nevaccinați împotriva coronavirusului, jurând că îi va „enerva” ca parte a strategiei guvernului său.

Comentariile președintelui francez într-un interviu pentru ziar au venit în ziua în care Franța a raportat un alt record zilnic cu peste 271.000 de infecții cu COVID-19, în contextul în care varianta Omicron continuă să fie dominantă în al cincilea val al pandemiei, scrie Euronews.

Decizia vine cu trei luni înainte de momentul în care Franța își va alege un nou președinte. Guvernul încearcă în prezent să obțină voturi din Parlament pentru a vota un nou certificat COVID-19. Astfel, se dezbate transformarea actualului „certificat COVID” într-unul care să permită accesul în anumite spații publice doar cu vaccin, fără test negativ.

Macron a declarat pentru Le Parisien că a decis să acționeze împotriva celor nevaccinați, „limitându-le pe cât posibil accesul la activitatea din viața socială”.

Pe cei nevaccinati, chiar vreau să-i enervez. Și așa vom continua, până la capăt. Asta e strategia.

Emmanuel Macron, președintele Franței

Expresia folosită de Macron este văzută ca o inversare a unui comentariu al fostului președinte francez Georges Pompidou, care a spus că este timpul să „nu-i mai enerveze pe francezi” în 1966, când era prim-ministru.

Nu îi voi pune în închisoare, nu îi voi vaccina forțat. De aceea trebuie să le spui: din 15 ianuarie nu mai poți merge la restaurant, nu mai poți merge la un pahar, nu mai poți merge la o cafea, la teatru sau la cinema”, a mai adăugat Macron.

Remarcile lui Macron au adus condamnarea imediată din partea rivalilor politici, inclusiv a potențialilor oponenți în alegerile viitoare. Candidații de extremă-dreapta Eric Zemmour și Marine Le Pen s-au adresat amândoi pe Twitter pentru a-l critica pe președinte, Le Pen acuzându-l că încearcă să divizeze populația.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri