Kazahstan anunță retragerea forțelor rusești începând cu 13 ianuarie, în urma protestelor care au generat 164 de decese și peste 8.000 de răniți.

Circa 2.500 de trupe din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, o alianță din care fac parte Federația Rusă, Kîrgîstan și Tadjikistan, au sosit pe 6 ianuarie în Kazahstan pentru a opri manifestațiile violente.

Kazahstanul a cerut ajutor pe 2 ianuarie, după ce mai mulți protestatari au devenit violenți în urma creșterii bruște a prețului la combustibil. Protestele s-au extins în Almaty, cel mai mare oraș al țării.

În prezent, conflictul a fost stopat, iar trupele trebuie să se retragă într-o perioadă de zece zile, începând cu 13 ianuarie, a precizat președintele Kassym-Jomart Tokayev, în Parlament, scrie Business Insider.

În urma acestor evenimente, Federația Rusă rămâne în atenția celorlalte state, fiind implicată pe două fronturi: Kazahstan, pe de o parte, și Ucraina, pe de altă parte, crescând tensiunile cu SUA.

În ceea ce privește Ucraina, Rusia a trimis mai multe trupe la granițele statului, ca răspuns la extinderea NATO în regiune. Occidentul a reacționat, la rândul său, și a convocat o ședință de urgență între oficiali ai SUA și Rusiei, ședință care a durat circa opt ore și a avut loc la Geneva, în Elveția. În urma întâlnirii, Rusia a precizat că nu are nicio intenție de a invada Ucraina. De cealaltă parte, SUA a transmis că nu va refuza accesul în NATO a niciunei țări care va dori să intre doar pentru că Federația se simte amenințată.

Sursa foto: Captura Video/ Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri