Provincia canadiană Quebec a decis impunerea unei taxe de sănătate pentru cei nevaccinați împotriva COVID-19. Quebec, cea mai afectată regiune din Canada din cauza pandemiei, se confruntă, în prezent, cu o nouă explozie de infectări.

Autoritățile au anunțat că vor fi prima națiune care impun o astfel de măsură. Quebecul are doar 12,8% din populație nevaccinată, dar acest procent dă o treime din internările din spitale.

Potrivit datelor federale, peste 85% din rezidenții din Quebec au primit cel puțin o doză de vaccin începând cu 1 ianuarie, scrie BBC.

Valoarea taxei de sănătate nu a fost încă stabilită, însă autoritățile au precizat că nu va fi o sumă modică.

De asemenea, la nivelul provinciei, este necesară dovada vaccinării pentru a intra în magazinele de băuturi sau cele de canabis. În plus, o carantină de noapte este în vigoare, valabilă între 22:00 și 5:00, a doua de la începutul pandemiei.

Decizia autorităților vine într-un moment în care spitalele din Montreal, cel mai mare oraș al provincei, se apropie de capacitatea de 100% și deja nu mai pot trata și alte afecțiuni. În plus, circa 45% dintre cei internați la ATI nu sunt vaccinați.

Pe 11 ianuarie, Quebecul a raportat 8.710 noi infectări, cu o rată de pozitivare de 20%.

Măsura taxei de sănătate nu aparține exclusiv Quebecului. Și grecii peste 60 de ani sunt obligați să achite o taxă de 100 de euro pentru fiecare lună în care rămân nevaccinați. Iar Singapore cere pacienților nevaccinați, care se infectează cu COVID, să își plătească facturile medicale.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri