Anthony Fauci, renumitul medic de la Casa Albă, este sceptic în ceea ce privește sfârșitul pandemiei cu varianta Omicron, idee sugerată de mai mulți experți.

”E devreme să sperăm că Omicron va semnifica sfârșitul pandemiei sau, cel puțin, acea formă de virus cu care ar trebui să ne obișnuim”, a declarat Fauci, la World Economic Forum, scrie Fortune.com.

Oameni de știință și oficiali guvernamentali și-au exprimat optimismul că răspândirea rapidă a lui Omicron și formele mai ușoare ar putea semnala o eventuală trecere către conviețuirea cu virusul, asemenea gripei sezoniere. Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat, pentru ziarul francez Le Figaro, că viața ar putea reveni în curând la normal.

Omicron este atât de contagios încât volumul mare de infecții poate depăși severitatea sa mai mică și poate tensiona spitalele, potrivit lui Fauci.

În același timp, el a remarcat că este important să ne concentrăm pe combaterea pandemiei globale, mai degrabă, decât pe reacția la fiecare variantă nouă. Acesta este motivul pentru care eforturile de cercetare ar trebui să se concentreze asupra vaccinurilor care pot oferi o protecție largă peste mutații.

„Nu vrem să intrăm într-un joc de cârtiță pentru fiecare variantă, în care trebuie să facem un rapel împotriva unei anumite variante”, a spus Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri