Gigantul petrolier rus Lukoil se pregateste pentru o restructurare a sectorului sau de rafinare, compania rusa precizand ca intentioneaza sa foloseasca in acest sens experienta partenerului sau strategic, ConocoPhilips, conform paginii electronice al cotidianului Kommersant citata de NewsIn. Analistii afirma ca Lukoil ar putea inlocui echipa din administrare din Europa cu manageri provenind din staff-ul grupului petrolier american, relateaza Kommersant.

Presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca grupul pe care il conduce se pregateste de restructurare. Compania planuieste sa isi restructureze divizia de rafinare, fiind luate in calcul si achizitionarea de noi active din strainatate. Lukoil nu a precizat insa daca analizeaza posibilitatea crearii unei noi companii ce ar administra toate activitatile de rafinare din strainatate.

Purtatorul de cuvant al Lukoil a precizat ca grupul rusesc isi va trimite reprezentanti in strainatate, la rafinariile ConocoPhilips, pentru a invata din experienta acestora. Lukoil detine benzinarii in 20 de tari si trei rafinarii in Bulgaria, Romania si Ucraina, cu o capacitate totala de 16,7 milioane tone metrice. Vice-presedintele Lukoil, Vladimir Nekrasov este momentan seful diviziei de rafinare, atat din Rusia si din strainatate. Lukoil a dezmintit informatiile conform carora Nekrasov va fi concediat ca urmare a acestei operatiuni de restructurare.

Analistii au atras atentia ca in ultima vreme Lukoil a angajat tot mai multi manageri occidentali. Compania ar putea sa prefere ca inlocuiasca managementul sectorului de rafinare din strainatate, format din rusi, cu manageri provenind din staff-ul ConocoPhilips, sunt de parere expertii pietei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Turneul de tenis de la Wimbledon a fost anulat
Setari Cookie-uri