Guvernul ceh, recent instalat, a revocat un decret care impunea vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale cheie şi a persoanelor de peste 60 de ani, noul executiv explicând că vrea să evite 'adâncirea fisurilor' din societate, în timp ce în ţară numărul de infectări a ajuns la o cifră record.

Prim-ministrul Petr Fiala a declarat că guvernul său de centru-dreapta nu vede motive pentru introducerea vaccinării obligatorii în anumite sectoare, aşa cum plănuia executivul anterior.

'Aceasta nu schimbă poziţia noastră în privinţa vaccinării. Ea este încă, fără îndoială, cel mai bun mijloc de a lupta împotriva COVID-19. Cu toate acestea, nu dorim să adâncim fisurile în societate', a justificat Fiala într-o conferinţă de presă.

Precedentul guvern dispusese în decembrie ca, din martie 2022, vaccinarea să devină obligatorie pentru personalul din spitale şi centrele de îngrijire, pentru poliţişti, militari şi alte categorii profesionale, precum şi pentru persoanele de peste 60 de ani.

Anunţul a fost urmat de proteste.

Modificarea de politică survine pe fondul unui nou val de infectări, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că marţi au fost raportate aproape 28.500 de cazuri noi, un record de la începutul pandemiei şi mai mult decât dublu faţă de marţea anterioară.

În acest context, guvernul anticipează că numărul zilnic de infectări va ajunge la circa 50.000 până la sfârşitul lunii.

Pentru a face faţă valului, s-a decis că personalul medical şi din serviciile sociale infectat, dar care nu prezintă simptome de boală, îşi poate continua activitatea. Firmele vor ca această listă să fie extinsă.

De asemenea, guvernul condus de Fiala a redus perioadele de carantină şi de izolare, iar din această săptămână a impus testarea obligatorie a angajaţilor în companii.

Numărul de spitalizări, care a atins un vârf de peste 7.000 la începutul lui decembrie în valul precedent Delta, coborâse marţi la 1.635, faţă de 1.761 luni.

Cehia a raportat 36.937 de decese de la debutul pandemiei, având una din ratele cele mai ridicate raportat la numărul populaţiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri