Presedintele grupului financiar ungar OTP, Sándor Csányi, a declarat ca grupul are drept obiectiv obtinerea unui profit consolidat inainte de impozitare de doua miliarde euro in 2010, care ar putea sa fie chiar mai mare daca se vor face alte achizitii, informeaza NewsIn. OTP Group ar putea intra, astfel, in primele 20-25 de banci din Europa dupa valoarea de piata in 2010.

Conducerea OTP Group a facut publice aceste planuri cu ocazia "Zilei Investitorilor", organizata de OTP Bank la Budapesta in data de 20 aprilie. Banca ungara a informat investitorii despre obiectivele strategice pe termen mediu ale grupului in perioada 2007-2010, despre proiectiile majore de dezvoltare a afacerii, precum si despre obiectivele de performanta si volum al activitatii pentru toate subsidiarele.

Conducera OTP se asteapta ca subsidiarele din strainatate sa aiba o contributie mai mare in bilant si la castigurile grupului. "Pana la obiectivele medii din 2010, aproximativ 50% din profiturile consolidate inainte de impozit ar trebui sa provina din strainatate, din care contributia bancilor din Rusia si Ucraina va fi de aproximativ jumatate", se arata in comunicat.

Din acest an, OTP Group a introdus un nou model de management, care institutionalizeaza schimbul de experienta in privinta celor mai bune practici de lucru la nivelul intregului grup. Modelul, bazat strict pe indicatorii de performanta, este sprijinit de un program de recompensare, care sa duca la atingerea si chiar depasirea obiectivelor pre-stabilite.

OTP Group se asteapta la o crestere a datoriilor in urmatorii ani, ceea ce va necesita o intensificarea activitatii pe piata bancara si de capital. Strangerea de fonduri si alocarile de capital vor fi centralizate sub acelasi model nou de management, se mai arata in comunicatul bancii.

Grupul financiar ungar OTP a obtinut anul trecut un profit net de 187,4 miliarde forinti (742,7 milioane euro), usor peste nivelul planificat anterior de conducerea grupului, potrivit raportului financiar al institutiei. Grupul tinteste un profit net de 211,6 miliarde forinti (aproximativ 835 milioane euro) pentru 2007, cu 13% peste cel din anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Statele Unite: Camera Reprezentanţilor a aprobat planul de relansare economică
Setari Cookie-uri