Statele membre ASEM (Asia-Europe Meeting) vor semna o Declaratie comuna, cu titlu de angajament politic privind schimbarile climatice, declaratie adoptata la finalul celei de-a treia reuniuni a ministrilor mediului din tarile ASEM, desfasurata in perioada 24-26 aprilie, la Copenhaga.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), Romania va fi reprezentata la reuniunea din Danemarca de catre ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi. La reuniune vor fi prezenti ministrii mediului din statele Uniunii Europene si ai celor 13 tari din Asia afiliate ASEM.

Potrivit informatiilor disponibile pe pagina de internet a Agentiei Europene pentru Mediu (EEA - European Environment Agency), reuniunea gazduita in perioada 24-26 aprilie de catre guvernul danez isi propune "analizarea tendintelor actuale si stabilirea de strategii viitoare in ceea ce priveste schimbarile climatice".

Conform sursei citate, informeaza NewsIn, principalele puncte incluse pe agenda reuniunii vizeaza costurile si beneficiile politicii privind schimbarile climatice, rolul pe care guvernul, dar si societatea din fiecare stat il au in acest domeniu precum si importanta colaborarii intre state.

De asemenea, reuniunea isi propune sa creeze premisa dialogului si a dezbaterii in privinta schimbarilor climatice dupa anul 2012, cu implicarea tuturor factorilor vizati - administratiile publice, companiile, cercetatorii, organizatiile neguvernamentale etc. Totodata, se vor formula recomandari in special in ceea ce priveste cooperarea statelor ASEM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Korodi, UDMR: Nu ne-am dezis niciodata de cuvantul dat!
Setari Cookie-uri