Aproximativ 8.500 de militari americani se află „în alertă”, în eventualitatea unui posibil atac din partea Rusiei, în Ucraina. Soldații americani vor fi detașați imediat în Estul Europei, având în vedere că mai multe trupe rusești sunt deja comasate la granița cu Ucraina.

La comanda președintelui Joe Biden, Secretarul de stat pentru Apărare, Lloyd Austin a emis ordinele de pregătire pentru detașare. Secretarul de stat al Pentagonului, John Kirby, a spus că „majoritatea” trupelor americane plasate în alertă intensă au fost menite să întărească forța de răspuns rapid a NATO, dar a adăugat că acestea vor fi „pregătite și pentru orice alte situații”, scrie CNN.

De luni după-amiază, nu a fost luată nicio decizie finală de desfășurare a trupelor.

„Statele Unite au luat măsuri pentru a spori gradul de pregătire a forțelor sale în țară și în străinătate, așa că sunt pregătite să răspundă la o serie de situații neprevăzute, inclusiv sprijin pentru forța de răspuns a NATO dacă aceasta este activată”, a spus Kirby.

Citește și: Război în Ucraina? Cercetător: Dacă va fi război, nu va fi unul clasic

Și din Europa s-au trimis nave de luptă

Ţările NATO au trimis nave şi avioane de luptă pentru a întări apărarea în Europa de Est în faţa activităţilor militare ale Rusiei la graniţele Ucrainei.

Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică şi pregăteşte patru avioane de luptă F-16 în Lituania pentru a sprijini misiunea de lungă durată a poliţiei aeriene a NATO în regiune.

Spania trimite nave pentru a se alătura forţelor navale NATO şi intenţionează să trimită avioane de luptă în Bulgaria.

Franţa s-a declarat pregătită să trimită trupe în România sub comandament NATO. Olanda trimite două avioane de luptă F-35 în Bulgaria din aprilie şi pun în aşteptare o navă şi unităţi terestre.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri