Țările din Asia Centrală, Kazahstan, Uzbekistan și Kârgâzstan au rămas fără energie electrică, după ce o linie electrică importantă din Kazahstan a fost deconectată, au transmis autoritățile și localnicii.

Milioane de oameni din Asia Centrală, inclusiv în mare parte din sudul Kazahstanului, Uzbekistanului și Kârgâzstanului, au rămas fără electricitate în jurul orei prânzului, ca urmare a unei defecțiuni tehnice majore.

În Uzbekistan, cea mai populată țară din regiune, pană de curent a fost confirmată în Tașkent, Samarkand, Bukhara, Kokand și chiar în vestul îndepărtat al țării, în Nukus. Capitala Kârgâzstanului, Bishkek, precum și orașe din sud precum Osh și Jalalabad au fost de asemenea afectate. Capitala comercială a Kazahstanului, Almaty, și orașele din sudul țării erau, de asemenea, fără energie, potrivit eurasianet.org.

Oficialii din domeniul energiei din cele trei țări, care sunt legate printr-o rețea electrică care datează din epocă sovietică, au spus că sunt în curs de lucru pentru a restabili alimentările cu energie electrică, dar nu a existat un consens imediat asupra cauzei întreruperii.

Operațiunile la aeroporturile și sistemele de metrou din Kazahstan și Uzbekistan au fost suspendate după pierderea curentului. Clienții marilor furnizori de servicii de telefonie mobilă din Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan au raportat pierderea conexiunilor. Spitalele au trebuit să recurgă la generatoare pentru a menține în funcțiune echipamentele esențiale pentru tratarea bolnavilor.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri