McDonald's, cunoscutul lanț de restaurante de tip fast-food american, a încercat să interacționeze cu comunitatea cripto, iar momentul a fost speculat de excentricul miliardar Elon Musk, ocazie cu care prețul Dogecoin a crescut imediat.

Prețul criptomonedei care a luat naștere în urma unei glume lansate pe internet a crescut imediat cu 8% în urma unui simplu tweet al lui Elon Musk, ajungând la 0,1445 dolari, potrivit datelor de la CoinMarketCap, citate de BusinessInsider.

McDonald's a întrebat comunitatea cripto „ce face”, într-un moment în care s-a intrat într-o frenezie a vânzărilor de criptomonede, iar Elon Musk a răspuns spunând că „ar mânca un happy meal în fața televizorului, dacă McDonald's ar accepta Dogecoin”, ca formă de plată.

Dogecoin este a zecea cea mai valoroasă criptomonedă, fiind evaluată la aproximativ 18,5 miliarde de dolari. Tesla acceptă Dogecoin ca formă de plată pentru o parte din mărfurile sale și a acceptat temporar și bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale electrice anul trecut.

Retail jobs

Tweet-ul celor de la McDonald's prin care încerca să atragă atenția celor care sunt conectați la piețele cripto nu a venit întâmplător. O glumă des întâlnită în comunitatea cripto, în special în perioadele în care prețurile scad, este aceea că, pierderile cauzate de scăderea prețurilor, i-ar forța pe mulți să ajungă să „întoarcă burgeri la McDonald's”, adică la un job nu foarte apreciat.

Cum prețul criptomonedelor a continuat să scadă, McDonald's a încercat să facă la rândul lor o glumă, atrăgând atenția comunității și crescându-și expunerea pe piață, doar că Elon Musk a profitat și mai mult de tweet-ul lor, ajutând dogecoin să se aprecieze.

Elon Musk se implică destul de des în evoluția Dogecoin, reacțiile lui influențând adesea prețul monedei virtuale, care a luat naștere dintr-o glumă în spațiu virtual.

Citeste si:
McDonald’s și Chef Foa lansează doi noi burgeri în meniul de primăvară
McDonald’s și Chef Foa...

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri