Germania a trimis 5.000 de căști Ucrainei pentru a ajuta țara să se apere de o posibilă invazie rusă, măsură pe care Vitali Klitschko, primarul Kievului și fost campion mondial la box, o consideră ”o glumă”.

Christine Lambrecht, ministrul Apărării Germaniei, a răspuns astfel unei cereri de echipament militar lansată de Ucraina, scrie Reuters.

Germania se confruntă recent cu critici din partea aliaților europeni din cauza faptului că refuzat să trimită echipament militar în Ucraina, așa cum alte țări din vest au facut.

Rusia a desfășurat mii de soldați la granița cu Ucraina, dar neagă faptul că ar vrea să invadeze această țară. În acest context, SUA și Marea Britanie au început să trimită arme către Ucraina.

”Guvernul german nu vrea să trimită arme letale într-o zonă de criză deoarece nu vrem să alimentăm o posibilă escaladare a tensiunilor. Vrem să contribuim în alte feluri”, a declarat ministrul german al Apărării.

Vitali Klitschko, fost boxer campion mondial la categoria grea și actualul primar al Kievului spune că oferta Berlinului l-a lăsat fără cuvinte.

”Ce ne va trimite Germania în viitor? Perne? Comportamentul guvernului german mă lasă fără cuvinte. Ministrul Apărării german probabil nu realizează că ne confruntăm cu forțe rusești perfect echipate care pot începe o nouă invazie a Ucrainei oricând”, a declarat Klitschko.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri