SUA "continuă să lanseze apeluri la diplomaţie" pentru rezolvarea crizei legată de Ucraina, dar "suntem pregătiţi pentru orice" scenariu, a avertizat preşedintele american Joe Biden, citat de AFP, relatează Agepres.

El a indicat că SUA au "expus întreaga amploare a ameninţării" ridicate de Rusia în cursul reuniunii de luni a Consiliului de Securitate al ONU.

SUA au pregătit "dispozitive de sancţiuni specifice împotriva membrilor elitei ruse şi a familiilor acestora" dacă vreodată Rusia va atac Ucraina, declarase anterior purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de AFP.

Washingtonul a identificat "indivizi aparţinând sau gravitând în jurul primului cerc al Kremlinului", a precizat ea, indicând că aceste persoane sunt "în special ţinte vulnerabile" unor sancţiuni din cauza legăturilor lor financiare foarte strânse cu ţări occidentale.

"Acesta nu este decât un element printre altele în voinţa noastră de a lovi Rusia din toate unghiurile" în cazul unui atac împotriva Ucrainei, a adăugat Psaki.

Regatul Unit, una dintre destinaţiile privilegiate ale investiţiilor oligarhilor ruşi, a anunţat de asemenea luni înăsprirea arsenalului său de sancţiuni potenţiale împotriva unor indivizi sau companii din Rusia.

Washingtonul analizează de mai multe zile detaliile sancţiunilor masive pe care americanii promit să le aplice Rusiei în caz de escaladare militară.

SUA au ameninţat deja, de exemplu, să întrerupă accesul băncilor ruse la tranzacţii în dolari şi să interzică vânzarea tehnologiei americane către Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri