Papa ne îndeamnă la plata taxelor și denunță frauda fiscală. El recunoaște că taxele sunt adesea văzute ca și când statul ”bagă mâna în buzunarul oamenilor”.

Papa Francisc i-a încurajat pe oameni să îi iubească pe cei pe care toată lumea îi urăște: colectorii de taxe, scrie Reuters. Șeful Bisericii Catolice spune că deși aceștia nu vor câștiga vreodata un concurs de popularitate, ”taxatorii” reprezintă un element vital pentru buna funcționare a societății.

”Munca voastră poate părea fără mulțumiri. Taxarea este adesea văzută ca și când ai băga mâna în buzunarele oamenilor”, a declarat Papa Francisc în fața unei delegații formată din membrii Agenzia delle Entrate – autoritatea de colectare a taxelor din Italia.

Papa susține însă că toată lumea trebuie să își plătească taxele, în special cei bogați, astfel încât cei mai slabi membri ai societății să nu fie ”zdrobiți de cei puternici”.

”În realitate, taxarea este un semn de legalitate și justiție”, spune Papa.

Francisc a lăudat și sistemul de sănătate al Italiei, în mare parte gratuit, spunând că acesta este un exemplu cu privire la modul în care banii din taxe sunt bine folosiți și numindu-l ”unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care această țară le are”.

Papa Francisc a denunțat și frauda fiscală și economia neagră.În Italia se estimează ca fraudele fiscale și evitarea taxelor duc la o pierdere anuală de 100 mld. euro pentru bugetul de stat. Reprezentanții Guvernului italian estimează că valoarea anuală a economiei subterante ajunge la 200 mld. euro, sau 11% din PIB.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri