Israelul intenţionează să renunţe treptat la certificatul sanitar, după ce a fost una dintre primele ţări care au instituit această măsură în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

De duminică 7 februarie, ''tav yaroq'' în ebraică (''certificat verde'' în franceză) eliberat persoanelor vaccinate sau recuperate după coronavirus, nu va mai fi cerut în cafenele, restaurante, baruri, săli de sport sau hoteluri, a subliniat Ministerul israelian al Sănătăţii, scrie Agerpres.

Guvernul va publica în curând o listă completă a locurilor în care certificatul verde va fi cerut, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Aceste măsuri de relaxare survin într-un moment în care statul evreu, care a lansat o vastă campanie de vaccinare în decembrie 2020 şi a introdus certificatul verde în februarie 2021, înregistrează un număr record de contaminări legate de răspândirea variantei Omicron.

Aproximativ 60.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi 2.618 de pacienţi sunt internaţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Potrivit epidemiologului Nadav Davidovitch, membru al unui grup de experţi care consiliază guvernul, ''menţinerea 'certificatului verde' în forma sa actuală poate crea false asigurări''.

Certificatul sanitar ''nu reduce infecţiile în spaţiile închise precum teatrele. Ar trebui folosit în primul rând pentru locuri cu risc ridicat, cum ar fi spitalele, căminele de bătrâni sau evenimentele în la care se consumă alimente, se cântă şi dansează'', a adăugat el.

Cu toate acestea, renunţarea la certificat ar fi ''o greşeală'', a apreciat, de asemenea, Nadav Davidovitch, director al Şcolii de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Ben Gurion, situată în deşertul Negev (sud).

Certificatul sanitar va fi necesar pentru a participa la evenimente cu ''risc ridicat'', cum sunt petrecerile, a anunţat marţi seara biroul premierului israelian Naftali Bennett, indicând faptul că testele PCR nu vor mai fi obligatorii pentru călătorii care părăsesc Israelul.

În afară de Israel, contaminările sunt în creştere şi în Cisiordania, unde Autoritatea Naţională Palestiniană a anunţat închiderea şcolilor pentru 10 zile, începând de joi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri