Ucraina a semnat un acord pentru a-şi majora, cu până la 55%, importurile de gaze naturale din Slovacia, în condiţiile în care încearcă să îşi asigure aprovizionarea cu energie ameninţată de o posibilă invazie a Rusiei, odată cel mai mare furnizor de gaze al Ucrainei.

Operatorul de sistem de transport al gazelor din Ucraina (GTSOU) a informat joi că Ucraina şi-a majorat capacitatea garantată pentru importurile de gaze din Slovacia, de la 27 milioane metri cubi pe zi până la 42 milioane metri cubi pe zi. Operatorul din Ucraina a precizat că noul acord încheiat cu firma Eustream a.s. din Slovacia va fi valabil până la data de 31 martie 2022, scrie Agerpres.

"Acest acord ne va îmbunătăţi în mod semnificativ securitatea energetică în această perioadă", a informat GTSOU.

Ucraina trebuie să importe mai mult de 30% din gazele naturale pe care le utilizează şi Slovacia este principala rută pentru livrările sale. În luna ianuarie consumul mediu de gaze al Ucrainei a fost de 127 milioane metri cubi pe zi.

La începutul acestei săptămâni, GTSOU a informat că Ucraina a început să primească gaze naturale din Europa Occidentală via Ungaria, adăugând că aceasta a devenit o nou rută de aprovizionare.

Ucraina a încetat să mai importe gaze naturale din Rusia, care odată era cel mai important furnizor al său, după ce relaţiile dintre cele două ţări s-au înrăutăţit ca urmare a anexării Peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014. Autorităţile de la Kiev acuză Moscova că utilizează energia ca o armă împotriva Europei, acuzaţie respinsă de Moscova.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri