Presedintele Bancii Mondiale (BM) Paul Wolfowitz este pregatit sa-si schimbe stilul in urma scandalului care ii ameninta pozitia in institutie, dar refuza sa demisioneze, informeaza NewsIn citand Washington Post.

In cadrul unei reuniuni desfasurate luni, Wolfowitz a spus ca examineaza posibilitatea de a recurge la un "coach" (antrenor) pentru a-l ajuta sa-si schimbe modul de conducere, potrivit cotidianlui, care nu citeaza surse. El a angajat si un avocat celebru, Robert S. Bennett, pentru a-l reprezenta in afacerea cu privire la cresterile salariale pe care i le-a acordat prietenei sale Shaha Riza, si ea angajata a BM. Bennett, fost procuror general, l-a aparat pe Bill Clinton in 1998 intr-un dosar de hartuire sexuala.

Potrivit cotidianului, avocatul a declarat ca presedintele BM, cu care s-a intalnit saptamana trecuta, nu va demisiona. "El considera ca unii incearca sa se amestece in munca sa, in lupta impotriva saraciei din lume, si vrea sa termine cu aceasta poveste pentru a se putea concentra pe activitatea sa 100 %", a afirmat avocatul citat de Washington Post.

Consiliul de administratie al BM, compus din 24 de delegati din cele 185 state membre, a decis, vineri, deschiderea unei anchete asupra contractelor pe care Paul Wolfowitz le-a acordat colaboratorilor sai apropiati.

Asociatia angajatilor BM a cerut demisia lui Wolfowitz, la care a subscris si unul dintre cei doi directori executivi, neozeelandezul Graeme Wheeler. Wolfowitz a primit in schimb sustinerea presedintelui George W. Bush.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Activitatea este reluată treptat în oraşul chinez Wuhan, epicentrul pandemiei
Setari Cookie-uri