NASA intenționează să retragă Stația Spațială Internațională (ISS) prin prăbușirea acesteia în Oceanul Pacific în 2031. ISS, veche de peste 20 de ani, va continua să funcționeze până la sfârșitul anului 2030, după care va fi desființată.

În această săptămână, NASA a anunțata planurile sale pentru ISS, deoarece agenția trece printr-o tranziție a operațiunilor către servicii comerciale.

Lansat în 2000, laboratorul spațial a petrecut 8.476 de zile pe orbită, la 227 de mile marine deasupra Pământului. Adăpostul a peste 200 de astronauți din 19 țări diferite, ISS a permis prezența umană continuă în spațiu timp de peste două decenii, scrie METRO.

Planurile pentru următorul deceniu al ISS au fost detaliate într-un raport actualizat al Stației Spațiale Internaționale. Potrivit raportului, stația spațială va fi „deorbitată” în ianuarie 2031, pe baza estimărilor bugetare ale NASA.

Odată ieșită din orbită, stația spațială va coborî în atmosfera Pământului, deasupra Oceanului Pacific, înainte de a ateriza în Point Nemo, care se află la aproximativ 2.700 km distanță de orice bucată de pământ.

Sursa Video: NASA

Ce este Point Nemo

Point Nemo, numit după faimosul marinar submarin din „Twenty Thousand Leagues Under the Sea” a lui Jules Verne, este cea mai îndepărtată locație de uscat.

Această regiune din sudul Oceanului Pacific este cunoscută și sub numele de cimitirul spațial, un ultim loc de odihnă pentru stațiile spațiale dezafectate și navele spațiale care au ajuns la capătul utilității.

Zona se află la aproximativ 3.000 de mile de coasta de est a Noii Zeelande și la 2.000 de mile nord de Antarctica. Națiunile care operează în spațiu precum SUA, Rusia, Japonia și țările europene au scufundat acolo peste 263 de bucăți de resturi spațiale din 1971.

Înainte de a fi dezafectat, ISS încă mai are munca întreruptă pentru următorii opt ani. Raportul a precizat că laboratorul spațial va fi folosit într-o misiune de tranzit pe Marte, va testa tehnologii critice de explorare și cercetare pentru a se asigura că oamenii pot supraviețui și prospera în afara orbitei terestre joase (LEO).

ISS va fi, în cele din urmă, înlocuită cu platforme spațiale operate comercial ca loc de colaborare și cercetare științifică.

Sursa foto: NASA - National Aeronautics and Space Administration/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri