Tânărul de 19 ani care spionează avionul privat al lui Elon Musk a refuzat oferta acestuia de a primi o Tesla Model 3 în schimbul ștergerii mesajului de pe Twitter, care arată locația avionului.

Din vara anului 2020, contul de Twitter „Elon Musk’s Jet” care arată mișcările avionului privat al lui Musk, folosind roboți care monitorizează datele de trafic aerian, este urmărit. Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani a găsit o modalitate de a-i urmări avionul privat al lui Elon Musk, folosind un cont de Twitter.

Acesta primit un mesaj încă de anul trecut de la Elon Musk în care îl urga să înceteze cu această urmărire. Mesajul primit în toamna lui 2021 suna cam așa: „Poți să dai jos asta? Este un risc de securitate”.

După ce au schimbat câteva mesaje, Elon Musk i-a oferit lui Sweeney 5.000 de dolari, dar acesta a refuzat oferta.

Musk a mers mai departe, iar CEO-ul companiei Scott Painter i-a oferit o Tesla Model 3 în baza unui contract de trei ani, în schimbul ștergerii contului cu pricina, potrivit Daily Mail.

„Am spus că nu sunt interesat de un abonament”, a răspuns Sweeney.

În schimb, acesta vrea o mașină proprie, nu una temporară. ”Vreau mașina mea proprie, nu vreau să o dau înapoi peste trei ani”, motivează tânărul.

Sweeney, care studiază tehnologia informației, a creat 15 roboți Twitter care urmăresc avioanele private ale miliardarilor din tehnologie, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos. Însă contul care urmărește avionul lui Musk este de departe cel mai popular, cu peste 354.000 de urmăritori.

Deși informațiile pe care se bazează Sweeney sunt toate publice, programul său necesită cunoștințe sofisticate pentru a potrivi frecvențele transponderului cu planuri de zbor anonime disponibile separat.

Popularitatea @ElonJet pare să-l fi dezamăgit pe Musk, care l-a contactat pe adolescent pentru a-i cere să elimine contul pentru a împiedica „nebunii” să-i urmărească mișcările, potrivit Protocol.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a spus el lui Sweeney.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri