China s-a întrecut pe sine în tehnologie la Jocurile Olimpice de anul acesta. Orice are acces la satul în care se desfășoară competițiile poate crede că se află într-un film science-fiction.

Pe lângă personalul angajat să aibă grijă de buna desfășurare a Jocurilor, China a pus la dispoziția participanților și o multitudine de roboți prietenoși, care pot servi cocktailuri, pot livra mâncare și chiar prepara anumite gustări.

Tot roboții sunt cei care măsoară temperatura participanților și cei care reamintesc acestora să poarte masca de protecție corespunzător, scrie The Mirror.

China s-a folosit de oportunitatea Jocurilor Olimpice pentru a arăta întregii lumi capacitățile sale tehnologice, fiind una dintre Marile Puteri de pe arena internațională.

În centrul media, spre exemplu, mâncarea este preparată de roboți, unul chiar prăjind cartofi, iar altul făcând cocktailuri...partea bună este că participanții nu sunt nevoiți să dea bacșiș barmanului.

Un alt robot se ocupă cu preparatul cafelelor și a câtorva gustări calde, iar după ce le face își curăță spațiul de lucru.

Procesul devine mult mai sigur pentru participanți în perioada pandemică, deoarece contactul cu oamenii este din ce în ce mai redus. În plus, oamenii nu trebuie să se apropie de roboți pentru a le cere mâncare sau băutură, aceștia fiind nevoiți doar să scaneze un cod QR.

Sursa foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri