Germania va trimite 350 de soldaţi suplimentari în Lituania, în cadrul unei operaţiuni a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în condiţiile tensiunilor între Rusia şi Ucraina, a anunţat ministrul german al apărării, informează AFP.

"Armata germană trimite 350 de soldaţi suplimentari grupului de luptă din Lituania", a declarat Christine Lambrecht în timpul unei deplasări la Münster, în nordul Germaniei. Vom întări astfel contribuţia noastră în termeni de forţe pe flancul estic al NATO şi vom trimite un semnal clar de determinare aliaţilor noştri", a adăugat ea, dând asigurări că pe Germania "se poate conta", conform Agerpres.ro.

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat într-un interviu acordat ARD că Germania este gata să trimită trupe suplimentare în ţările baltice.

Germania conduce o operaţiune a NATO în Lituania, unde au fost desfăşuraţi 500 de soldaţi germani.

Acest anunţ intervine în contextul temerilor crescânde că Rusia se pregăteşte să invadeze Ucraina, Occidentul acuzându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin de comasarea a peste 100.000 de soldaţi la frontiera dintre cele două ţări. Rusia neagă că ar avea intenţia de a invada ţara vecină, însă i-a cerut Occidentului importante garanţii de securitate, în special că Ucraina nu va adera niciodată la NATO.

Olaf Scholz, criticat în Germania şi în străinătate pentru presupusă complezenţă la adresa Moscovei, se afla luni la Washington, pentru prima sa întrevedere cu preşedintele american Joe Biden. Săptămâna aceasta, el va avea de asemenea întrevederi cu liderii ţărilor baltice şi se va deplasa în Ucraina şi în Rusia săptămâna viitoare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri