Rusia este gata să continue dialogul cu Statele Unite ale Americii și cu NATO și va încheia o parte dintre manevrele militare care au dat naștere la temerile privind o invazie a Ucrainei, i-au transmis lui Putin miniștrii apărării și de externe.

Veștile marchează o schimbare în tonul Moscovei într-o perioadă în care îngrijorările privind invazia Ucrainei sunt extrem de ridicate, scrie The Moscow Times.

Cu toate acestea, occidentul și SUA își mențin avertismentele cu privire la o invazie iminentă a Ucrainei de către Rusia.

”Mi se pare că posibilitățile noastre sunt departe de a fi epuizate. În acest stadiu, aș sugera continuarea și extinderea lor”, a adăugat Sergei Lavrov, ministrul de externe, punctând însă faptul că ar fi avertizat deja că nu vor permite negocieri nesfârșite pe probleme care necesită o soluție ”astăzi”.

Întrebat de Putin dacă Rusia și Statele Unite ale Americii pot cădea de acord în anumite privințe, Lavrov a răspuns ”Întotdeauna există o șansă”.

Într-o altă discuție a lui Putin, de data aceasta cu Serghei Șoigu, ministru rus al Apărării, cel din urmă a menționat că amplele manevre navale rusești, desfășurate în mai multe regiuni și care au implicat aproape întreaga flotă a Federației Ruse se apropie de sfârșit.

Rusia şi-a întărit şi mai mult dispozitivul militar la frontiera cu Ucraina în weekend, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în pofida anunţului Moscovei cu privire la finalizarea unor exerciţii militare, relatează AFP. Preşedintele rus Vladimir Putin "are ample capacităţi la dispoziţia sa", a declarat Kirby pentru CNN. "El continuă să trimită forţe suplimentare de-a lungul frontierei cu Ucraina, inclusiv în cursul weekendului, şi dispune de mult mai mult de 100.000 soldaţi", a adăugat el.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri