Rusia şi-a întărit şi mai mult dispozitivul militar la frontiera cu Ucraina în weekend, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în pofida anunţului Moscovei cu privire la finalizarea unor exerciţii militare, relatează AFP.

Preşedintele rus Vladimir Putin "are ample capacităţi la dispoziţia sa", a declarat Kirby pentru CNN. "El continuă să trimită forţe suplimentare de-a lungul frontierei cu Ucraina, inclusiv în cursul weekendului, şi dispune de mult mai mult de 100.000 soldaţi", a adăugat el, conform Agerpres.ro.

"Nu este doar o problemă de număr", a spus purtătorul de cuvânt. "Este vorba de capacităţi. Acestea sunt capacităţi în armament (...), care merg de la blindate la unităţi de infanterie trecând prin forţele speciale, atacurile cibernetice sau chiar apărarea antiaeriană şi antirachetă", a adăugat el.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat luni sfârşitul unor manevre militare, în contextul în care exerciţiile terestre şi maritime la frontierele ruso-ucrainene şi în Belarus alimentează temerile privind o posibilă escaladare militară.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a apreciat la rândul său drept posibilă o reglementare diplomatică a crizei legate de Ucraina, propunând chiar o "prelungire şi extindere" a dialogului, remarci mult mai puţin ofensive decât cele emanate de Moscova în ultimele săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a reafirmat totuşi că liderul de la Kremlin are toate capacităţile de a lansa "în orice moment" o "vastă ofensivă militară foarte convenţională în Ucraina" sau un atac mai redus pentru a destabiliza ţara.

Pe de altă parte, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a declarat luni că Ucraina nu vede semne ale unei invazii ruse iminente săptămâna aceasta, potrivit EFE.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri