SUA sunt în continuare de părere că preşedintele rus, Vladimir Putin, nu a luat "decizia finală" dacă va invada Ucraina, a afirmat Pentagonul , în ajunul vizitei în Europa a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, scrie AFP.

"Nu credem că s-a luat o decizie finală", dar "o acţiune militară ar putea avea loc în orice moment", a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, în cursul unui briefing de presă, în contextul în care occidentalii se tem de un atac militar al Moscovei în Ucraina, conform Agerpres.ro.

"Este cu totul posibil" ca Vladimir Putin "să acţioneze cu puţine avertismente sau fără niciun avertisment", a adăugat el.

Potrivit Washingtonului, Moscova şi-a întărit în weekend dispozitivul militar la frontierele Ucrainei, unde peste 100.000 de soldaţi au fost relocaţi de mai multe săptămâni.

Purtătorul de cuvânt a anunţat, de asemenea, vizita întreprinsă de şeful Pentagonului, marţi, la sediul NATO de la Bruxelles, apoi în Polonia şi Lituania.

Demnitarul american se va întâlni cu responsabili militari şi guvernamentali pentru "a discuta despre desfăşurarea militară a Rusiei în Ucraina şi în jurul" acestei ţări.

În Polonia, Lloyd Austin se va întâlni cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi va vizita baza aeriană Powidz unde sunt găzduite trupe americane.

Ulterior, el urmează să meargă în Lituania pentru a se întâlni cu oficiali lituanieni, estonieni şi letoni.

John Kirby a mai afirmat că "sprijinul tacit" al Chinei pentru Rusia în problema ucraineană este "profund alarmant".

Acest sprijin, "sincer, este şi mai destabilizator pentru situaţia de securitate din Europa", a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Ned Price, a afirmat, la rândul său, că Statele Unite nu au văzut "niciun semn concret de detensionare" la frontiera ruso-ucraineană.

Anterior, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, estimase la Moscova că există "întotdeauna şansa' de a se ajunge la un compromis.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri