Whirlpool a afisat marti un profit pe trimestrul intai in scadere fata de perioada echivalenta din 2006, dar mai mare fata de asteptarile analistilor, alimentat de vanzarile internationale mari de echipamente electrocasnice care au compensat cererea in scadere din SUA.

Cel mai mare producator de echipamente electrocasnice din lume a sustinut prognoza sa anterioara privitoare la castigurile pentru intregul an. Reprezentantii Whirlpool au spus ca se asteapta la scaderea cererii de pe piata americana in prima jumatate a anului, urmata de o imbunatatire treptata in restul anului.

Whirlpool a afisat "rezultate solide pozitive" obtinute pe baza succesului noilor produse mai scumpe si imbunatatirii activitatii de pe pietele internationale, a spus un analist de la casa de brokeraj Morgan Keegan, Laura Champine. "Scumpirea materiilor prime afecteaza negativ compania, dar Whirlpool isi gestioneaza foarte bine cheltuielile", a adaugat Champine potrivit NewsIn.

Profitul Whirlpool pe trimestrul intai a fost de 117 milioane dolari, respectiv 1,46 dolari/actiune, in scadere fata de suma de 118 milioane dolari, respectiv 1,70 dolari/actiune, care reprezinta castigul companiei din perioada echivalenta din 2006.

Vanzarile totale ale companiei au urcat cu 24%, la 4,39 miliarde dolari, alimentate de includerea rezultatelor companiei Maytag, achizitionata de Whirlpool anul trecut si de rezultatele bune inregistrate pe plan international. Vanzarile Whirlpool au crescut cu doar 2%, daca se exclude contributia companiei Maytag.

In America de Nord, cea mai mare piata a producatorului de electrocasnice, veniturile Whirlpool au crescut cu 27%. Profitul operational in regiune a scazut insa cu 37 milioane dolari, pana la 159 milioane dolari, afectat de scaderea cererii de electrocasnice de pe piata americana, de costurile integrarii companiei Maytag si de cresterea cheltuielilor pentru materii prime.

Veniturile trimestriale au crescut cu 15% in Europa, cu 29% in America Latina si cu 20% in Asia. Reprezentantii companiei au spus ca se asteapta ca livrarile catre America Latina sa creasca cu 20% in 2007, peste estimarile din februarie, care au indicat o crestere a transporturilor catre America Latina cu 10-12%.

Compania Whirlpool, cu sediul in Benton Harbor, Michigan, estimeaza ca va inregistra un castig anual intre 8 si 8,50 dolari/actiune. Analistii au estimat ca Whirlpool va avea un castig de 8,07 dolari/actiune, potrivit Reuters Estimates.

Cotatia actiunilor Whirlpool a urcat cu aproximativ 12%, respectiv 10,48 dolari, pana la 100,83 dolari/actiune, in partea de dimineata a sedintei bursiere de la New York Stock Exchange. Actiunile Whirlpool au urcat cu 23% in total anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri